Instrumenten

Europese loopbaanbegeleidingssystemen geüpdatet

 

De afgelopen maanden zijn de Engelse beschrijvingen van de loopbaanbegeleidingssystemen en -dienstverlening van dertig Europese landen geüpdatet op de website van het Europese Euroguidance netwerk. De aanpak van systemen en dienstverlening op het vlak van loopbaanbegeleiding verschilt per land. 


Lees hier meer over het Nederlandse loopbaanbegeleidingssysteem en -dienstverlening. In het document staan de bij het Nederlandse loopbaanbegeleiding betrokken partijen beschreven. Het doel van deze beschrijving is om het Nederlandse stelsel toe te lichten aan websitebezoekers uit andere landen van Europa. Informatie van de andere Europese landen vindt u hier.


Het Euroguidance netwerk heeft als doel studie- en arbeidsmobiliteit te bevorderen door het versterken van de Europese dimensie in loopbaanbegeleiding. Dit doen zij onder meer door:

  • het verstrekken van kwalitatieve informatie over loopbaanbegeleiding, die aansluit bij nationale en Europese beleidsthema’s.

  • Het stimuleren van mobiliteit in Europa, onder andere door het toegankelijk maken van informatie over studeren, stage lopen en werken in Europa.

 

Het netwerk is actief in ongeveer 35 landen. De belangrijkste doelgroep van Euroguidance is loopbaanbegeleiders, stakeholders en beleidsmakers uit zowel het onderwijs als bedrijfsleven. Euroguidance Nederland maakt ook deel uit van dit netwerk en heeft de beschrijving van het Nederlandse loopbaansysteem en -dienstverlening geüpdatet.

 


 
Top