Beleid

Update New Skills agenda voor Europa

15 juni 2016
Tien maatregelen om Europese burgers te helpen hun vaardigheden te verbeteren.
 

Op 10 juni jl. heeft de Europese Commissie een nieuwe en uitgebreide agenda vastgesteld voor verbetering van de kwaliteit van vaardigheden voor een betere inzetbaarheid op de arbeidsmarkt, het verhogen van het concurrentievermogen en Europese groei.

De maatregelen zijn gericht op de volgende drie prioriteiten:

  1. Alle Europese burgers moeten bepaalde basisvaardigheden hebben. (Mogelijkheden tot het verkrijgen van de juiste/relevante vaardigheden, aantrekkelijker maken van het beroepsonderwijs, herziening van de kerncompetenties voor een leven lang leren.) 
  2. Inzichtelijk en vergelijkbaar maken van de vaardigheden. (Betere benutting van de vaardigheden / EQF.)
  3. Herziening van het Europass Framework voor aanpak bestaande skills gap en deze in de toekomst te voorkomen. (Europassgebruikers kunnen eenvoudig hun vaardigheden presenteren en informatie verkrijgen over benodigde vaardigheden voor een baan.)Lees meer in het beleidskader, uitgebracht vanuit de prioriteit Jobs, Growth and Employment, dat in juni jl. is verschenen. met daarin onder meer brede aandacht voor volwasseneneducatie, zoals scholing van werkenden, werkzoekenden en specieke thema's als migranten en digitale vaardigheden.


William O'Keeffe van de Europese Commissie presenteerde de update van de Skills Agenda tijdens de 6th Lifelong Guidance Conference die plaatsvond op 13 en 14 juni jl. Bekijk hier de presentatie.


Persbericht Europe Commissie

New Skills AgendaBeeld: Freepik.com

 
Top