Evenementen

Networkmeeting NAs LLP

Datum
14 september 2012
Plaats
Zwitserland
Locatie
Aanvang
Eind
Sinds 2011 neemt Zwitserland volledig deel in het Europese Programma Een Leven Lang Leren. Het Zwitserse Euroguidance Center, onderdeel van GO-CH.

Naast Zwitserse deelnemers trok de bijeenkomst ook belangstelling uit andere landen; in totaal zo’n 120 deelnemers.

Een van de doelstellingen was Zwitserse partijen kennis te laten maken met het internationale perspectief en belangstelling te wekken en te netwerken voor het opzetten van internationale projecten onder het Europese programma Een Leven Lang Leren.  

Het programma was inhoudelijk gericht op lifelong guidance. De plenaire lezing van Hellmuth Zelloth (ETF - European Training Foundation) ging over loopbaanontwikkelingen in EU-neighbouring countries (Balkanlanden, voormalige Russische landen en Noord Afrikaanse landen). In veel van deze landen zijn belangrijkee ontwikkelingen gaande, waar Europese landen van kunnen leren. Tony Watts, wereldwijde expert loopbaanbegeleiding, legde de focus op het internationale perspectief van lifelong loopbaanontwikkeling. Daarnaast was er een zestal workshops, onder andere over CH-Q van de directeur van de Zwitserse CH-Q organisatie, Anita Calonder.Namens het Internationaal Agentschap was Peter van Deursen aanwezig tezamen met Theo van de Veerdonk, projectmanager Regie Leren en Werken en Europese samenwerking van de Gemeente 's-Hertogenbosch.
 
 

 
Top