Evenementen

Vlaams-Nederlandse VSV conferentie

Datum
17 september 2015
Plaats
Amersfoort
Locatie
Leerhotel
Aanvang
14.00 uur
Eind
17.00 uur
Conferentie in het kader van de afronding van het internationale project Individual Study Paths

In het kader van de afronding van het internationale project ISP (Individual Study Paths) vond een grootse afsluiting plaats in aanwezigheid van een delegatie Vlaamse collega’s. 

De conferentie bood gelegenheid voor Vlaams-Nederlandse uitwisseling over het voorkomen van schooluitval in het beroepsonderwijs.

Het project, dat is gecoördineerd door Finland en uitgevoerd door ROC Midden Nederland samen met partners uit Spanje, Denemarken en België, heeft gekeken naar de oorzaken voor schooluitval in de verschillende landen en onderzoek gedaan naar good practices. Er zijn goede plannen bedacht op Europees niveau, die zijn uitgeprobeerd en geïmplementeerd, Alle plannen hebben maar één doel: individueel leersucces voor elke student = voorkomen van schooluitval.


Programma
Het programma van de conferentie bestond naast uitwisseling en terugblik uit twee onderdelen die niet alleen voor professionals maar ook voor studenten interessant zijn:

• Keynotespeaker Ronald Hünneman
Ronald Hünneman (docent Kunst, Cultuur en Media van de Rijksuniversiteit Groningen) ging in op het thema  miscommunicatie tussen docent/ naasten en student.


• Stuntman JP de Kam
JP nam de deelnemers mee in een actieve workshop met STUNTS (vuurspuwen?) en keek terug op de good practices. Welke tools er nodig zijn voor het slagen hiervan?


Een mooi bijkomstig resultaat is dat tijdens het project de samenwerking tussen het Vlaams (Antwerps) en Nederlands beroepsonderwijs als zeer vruchtbaar werd ervaren. De conferentie greep deze omstandigheid aan om een Vlaams-Nederlandse dialoog uit te bouwen. Met behulp van de resultaten van het project en de uitdagende sprekers was er ruimte voor uitwisseling en discussie rond het voorkomen van schooluitval in het beroepsonderwijs in Vlaanderen en Nederland.


Voor wie?
Loopbaanbegeleiders zijn welkom, samen met een groep studenten. Een good practice voor het nieuwe jaar!


Meer informatie
Meer informatie over het project is te vinden op: www.isp-project.com


 
 

 
Top