Evenementen

Save the date: Internationale conferentie Taal & Werk

Datum
07 juni 2017
Plaats
Rotterdam
Locatie
Dona Daria, Kenniscentrum Emancipatie
Aanvang
14.00 uur
Eind
17.00 uur
Project Erasmus+: WorKit: Werk- en taalkit voor migranten

Nieuwkomers, zoals vluchtelingen en gezins- en arbeidsmigranten in de EU worden vaak geconfronteerd met belemmeringen bij het zoeken naar een baan vanwege onvoldoende taalkennis, een laag opleidingsniveau, gebrek aan werkervaring, weinig kennis en ervaring met hoe je jezelf moet presenteren bij het solliciteren of hoe en waar je naar een baan kan zoeken.


Organisaties uit vijf EU-landen (Bulgarije, Italië, Nederland, Spanje en het Verenigd Koninkrijk) werken met WorKit op Europees niveau om nieuwkomers te ondersteunen bij hun arbeidsintegratie. Gezamenlijk hebben ze WorKit werk- en taalkit ontwikkeld met diverse taalmodules, online materiaal, posters met informatie over situaties met betrekking tot werk en werkgelegenheid en een zinnenwaaier. Het product wordt gratis verstrekt aan mensen die de taal willen leren en instellingen die het in hun dagelijkse praktijk kunnen toepassen.
 
Tijdens de conferentie vinden inhoudelijke presentaties plaats, met bijdrages van het Nationaal Agentschap Erasmus+ Onderwijs en Training, Gemeente Rotterdam en Vluchtelingen Werk Nederland. Er is ook een paneldiscussie over taalbarrières en de gevolgen daarvan. Tot slot delen taaldocenten en migranten hun ervaringen uit de praktijk met het lesmateriaal.


Locatie:
Dona Daria, Kenniscentrum Emancipatie
Gerard Scholtenstraat 129
3035 SJ Rotterdam

Aanmelden:
Dit kan nu al via: info@donadaria.nl

Informatie
Svetlana Rashkov (Pressure Line) tel. 06-51283821 / e-mail: svetlana@pressureline.nl of
Carola Dogan (Dona Daria) tel. 010-465 92 96 / e-mail: c.dogan@donadaria.nl

Kijk ook op:
www.workit-project.eu

 
Top