Evenementen

European Guidance Week

Datum
26 september 2017
Plaats
Tallinn (Estland)
Locatie
Aanvang
26 september 2017
Eind
29 september 2017


De guidance week in Tallinn Estland bestond uit een aantal deelevenementen.

Het was de aftrap van de CareersNet expert meeting. Dit netwerk is door Cedefop in het leven geroepen om meer directe ondersteuning te bieden aan de lidstaten in implementatie van beleid rond lifelong guidance en LMI (Labour Market Intelligence).


Namens Nederland is Thea van den Boom van het Ministerie van OCW vertegenwoordigd in dit netwerk. Eén van de producten waaraan nationaal gewerkt gaat worden vanuit dit netwerk is een Europese database met beschrijvingen van guidance systemen en good practices. Euroguidance Nederland zal naar verwachting een deel van deze taak op zich nemen.


Voorts was er een tweedaagse conferentie met als hoofdthema ICT en guidance. Met een veelheid aan interessante en inspirerende bijdragen .

En last but not least waren er diverse Euroguidance activititeiten; dit werd versterkt doordat Euroguidance dit jaar 25 jaar bestaat.Meer informatie


Een feestelijk moment was de launch van de nieuwe website van Euroguidance: www.euroguidance.eu. Het is nu zaak voor de Euroguidance centra om de informatie die er nu op staat te updaten en vernieuwen.

 

Op de website van de European Guidance Week zijn de presentaties, foto's en seminarconclusies beschikbaar.


 
Top