Nieuws

Summa College start met Engelstalige opleidingen

27 juli 2017
Internationalisering onderwijs in de regio Zuidoost-Brabant.

De provincie Noord-Brabant ondersteunt het Summa College in Eindhoven bij de ontwikkeling van Engelstalige opleidingen. Dit gebeurt in het kader van internationalisering van het onderwijs in de regio Zuidoost-Brabant.


In het hbo en op universiteiten is het goed geregeld. Beide bieden Engelstalige opleidingen aan. In het mbo gebeurt dat nauwelijks. Daar was tot voor kort slechts beperkt tweetaligonderwijs mogelijk. Hier komt, met de ontwikkeling van Engelstalige opleidingen, verandering in. 


Zoals elke provincie wil ook Noord-Brabant zoveel mogelijk inwoners aan de slag helpen. Aangezien er op de arbeidsmarkt een groot tekort is aan mbo-opgeleid personeel en er in Brabant veel kenniswerkers zijn met een behoefte een Engelstalige beroepsopleidingen - denk aan de Brainport-regio waar veel internationals en expats werken - richt Noord-Brabant de pijlen op het mbo.


Zes opleidingen

De zes opleidingen komen uit de koker van het Summa College. Deze mbo-instelling uit Eindhoven heeft in het schooljaar 2016-2017 twee tweetalige mbo-4 opleidingen ontwikkeld, op het gebied van business en engineering. Het komende schooljaar start het Summa College met een vijftigtal studenten die zich hiervoor hebben ingeschreven. De twee schooljaren daarna gaan nog vier andere tweetalige opleidingen van start. De verwachting is dat in 2020 zes internationale opleidingen operationeel zijn.

 

Nieuw perspectief

De stap naar Engelstalig onderwijs biedt niet alleen perspectief voor kinderen van kenniswerkers, maar ook voor statushouders en arbeidsmigranten. In eerste instantie ontwikkelt en realiseert het Summa College de opleidingen in Nederland. In de tweede fase zal het college gaan samenwerken met buitenlandse scholen.

 


 


Bron: MBOtoday

 
Top