Nieuws

Verslag en eindresultaten project GOAL

10 februari 2018
Ontwikkeling en verbetering van leerloopbaanbegeleiding laaggeschoolde volwassenen.

Tijdens het driejarig GOAL-project (Guidance and Orientation of Adult Learners) is op beleidsniveau de handen ineen geslagen om het aandeel van laagopgeleide volwassenen te verkleinen. Het project ging in 2015 van start en werd op 19 januari jl. met een slotconferentie afgesloten.


Over de grenzen heen zijn ideeën opgedaan, goede praktijken uitgewisseld en zijn nieuwe begeleidingstools ontwikkeld en getest. 

Beleidsmakers en andere belangrijke stakeholders uit acht verschillende partnerlanden waren hierbij betrokken waaronder Stichting Lezen en Schrijven en het Ministerie van OCW vanuit Nederland.Slotconferentie

Op 19 januari 2018 verwelkomde het Vlaamse GOAL-projectteam een 90-tal deelnemers voor haar slotconferentie in het Egmont Paleis te Brussel. Deze dag stond in het teken van de onderzoeksresultaten. Op basis van de blauwdruk voor leerloopbaanbegeleiding, dat is ontwikkeld binnen het GOAL Adviescomité, werd een panelgesprek gehouden met lokale projectpartners, onderwijskoepels en andere stakeholders. Lees meer in het verslag van de slotconferentie.


Meer weten over de Nederlandse onderzoeksresultaten?

Bekijk dan de vernieuwde website voor resultaten, onderzoeksrapporten en video's met interviews met GOAL-cliënten, leerloopbaanbegeleiders en partners.Meer informatie?

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Egzon Peci, egzon@lezenenschrijven.nl.


 
Top