Evenementen

Webinar 21st Century Skills

Datum
08 oktober 2015
Plaats
webbased
Locatie
Aanvang
16.00 uur
Eind
21st century skills is ‘hot’: de wereld van beroepen verandert drastisch. Dat vraagt om jongeren die sociaal, digitaal, creatief en ondernemend zijn.

De banen en werkplekken van de toekomst veranderen drastisch. Denk alleen al aan de (zorg)robot die de verpleegster vervangt of de onstuitbare opmars van de zzp'er. Dat vraagt om jongeren die onder andere sociaal, digitaal, creatief en ondernemend zijn. Er is een andere manier van kijken, denken en doen nodig. Daarvoor zijn 21ste-eeuwse vaardigheden zoals creativiteit, ondernemerschap en probleemoplossend vermogen van belang. Deze vaardigheden zijn niet nieuw, maar wel belangrijker dan ooit.


Webinar terugkijken

Heeft u het webinar gemist, maar wilt u toch in één keer op de hoogte zijn van 21ste-eeuwse vaardigheden? En van de betekenis ervan voor het beroepsonderwijs en de dagelijkse lespraktijk? Bent u benieuwd naar praktijkvoorbeelden in het mbo? U kunt heel gemakkelijk het webinar terugkijken.


Onderwerpen

In het webinar gingen Pieter Baay en Sara van Kesteren in op het waarom, wat en hoe van de 21ste-eeuwse vaardigheden. Vragen die aan bod kwamen zijn:

  • Waarom al die aandacht voor 21ste-eeuwse vaardigheden?
  • Wat is er nu anders dan een paar jaar geleden?
  • Wat zijn de gevolgen voor de mbo-sector?
  • Welke vaardigheden heeft een vakman/vrouw straks nodig?
  • Wat blijkt uit recent onderzoek over deze skills?
  • Wat verandert er in het klaslokaal en bij docenten?
  • Hoe kunnen scholen hun onderwijs aanpassen (curriculum, didactiek, mindset)?


Voor wie

Het webinar is voor alle onderwijsprofessionals die meer willen weten of werken aan ‘21st-proof’ (middelbaar) beroepsonderwijs. Van docent tot directeur, van beleidsmaker tot onderzoeker.


Sprekers

Onderzoeker Pieter Baay (ecbo) promoveerde onlangs op de overgang van mbo-opleiding naar arbeidsmarkt. Momenteel is hij betrokken bij projecten rondom 21ste-eeuwse vaardigheden, sociale netwerken en excellentie. Sara van Kesteren (CINOP Advies) is adviseur én zelfstandig ondernemer met expertise op pedagogisch-didactische thema’s, nieuwe vormen van leren en mbo-vraagstukken zoals curriculumontwikkeling.


Bron: ecbo/CINOP Advies 

 
Top