Evenementen

Consultatie evenement “Make it in the North”

Datum
16 juni 2016
Plaats
Locatie
Aanvang
Eind
Behouden van internationale studenten uit Groningen, Friesland en Drenthe voor de arbeidsmarkt in Noord-Nederland.

Bijna 75.000 internationale studenten kiezen voor een studie in Nederland. Daarvan zou 70% graag een baan willen vinden in Nederland na dat ze zijn afgestudeerd. Maar slechts 28% slaagt daar ook in. Daarnaast vinden bedrijven en organisaties het moeilijk internationale studenten aan te trekken.


Het Consultatie evenement “Make it in the North” werd georganiseerd om als eerste aanzet te bespreken hoe internationale studenten uit Groningen, Friesland en Drenthe) behouden kunnen worden voor de arbeidsmarkt in Noord-Nederland.


Organisatoren
NEXT – studentenorganisatie van de Universiteit Groningen, IWCN (International Welcome Center North), Universiteit Groningen, Gemeente Groningen en Assen, EPNuffic, DUO / Europass en de Hanze Hogeschool Groningen.

Internationale studenten waren aanwezig om hun bijdrage te leveren. Euroguidance Nederland, Europass en het NLQF namen deel, elk vanuit hun  eigen internationale perspectief.

De inspanningen zullen waarschijnlijk leiden tot een career event voor internationale studenten. Daarnaast kwamen ook andere interessante ideeën naar voren hoe internationale studenten dichter bij de Noord-Nederlandse arbeidsmarkt gebracht kunnen worden. Gebrek aan informatie en aan begeleiding blijken een rol te spelen.

 
Top