Evenementen

Conferentie 'anders doen denken' in het onderwijs

Datum
21 juni 2017
Plaats
Wageningen
Locatie
Universiteit van Wageningen, gevouw 103 Orion
Aanvang
9.00 uur
Eind
16.30 uur
Op zoek naar uitdagingen in de begeleiding van (leer)loopbanen van leerlingen, studenten en opleiders.

De conferentie wordt georganiseerd door prof. dr. Marinka Kuijpers, in samenwerking met Johan van der Sanden erepenningdragers in het vmbo.


 

Doelgroep
Docenten, loopbaanbegeleiders, (HR)managers uit het VO, mbo en hbo.


Programma

Lezingen worden gegeven door Prof. dr. Jelle Jolles, Prof. dr. Rob Martens, journalist Anja Vink en cabaretier Ivo Mijland. In de workshops dagen vernieuwers in het onderwijs je uit om anders te denken en te doen op het gebied van je eigen loopbaan, begeleiden van jongeren en werknemers, samenwerking,  ICT en innovatie van onderwijs.

 

Kosten
95 euro.

Registratie en programma
Kijk voor het volledige programma op de congreswebsite www.leerloopbanen.nl.


De arbeidsmarkt verandert. Jongeren moeten leren omgaan met onzekerheid in hun loopbaan. Het ministerie OCW stelt nieuwe eisen aan het onderwijs. Kortom: het onderwijs heeft een nieuwe opdracht.

  • Maar hoe zorgen we ervoor dat het onderwijs dan ook écht anders wordt?
  • Dat het leiden en begeleiden door docenten en managers verandert, zodat jongeren handvatten krijgen om zichzelf te kunnen handhaven in een veranderende wereld?
  • Hoe kunnen onderwijs, beroepspraktijk en wetenschap de krachten bundelen om die veranderingen ook verbeteringen te laten worden?

 


Tijdens de conferentie ‘Anders doen denken in het onderwijs’ proberen we antwoorden te vinden op deze vragen. Vernieuwers in het onderwijs gaan met je in gesprek over anders denken in het onderwijs.

 
Top