Evenementen

Cursus Programma-evaluatie en Monitoring

Datum
10 mei 2017
Plaats
Leeuwarden
Locatie
Europees Center for Evidence-Based Mentoring
Aanvang
10 mei 2017
Eind
11 mei 2017
2-daagse cursus 10-11 mei 2017

De cursus is een initiatief van het Europees Centrum voor Evidence-based Mentoring Friesland in samenwerking met KiPa Berlin (Netzwerk Berliner Kinderpatenschaften). De cursusleider is professor Jean Rhodes.Onderwerpen van deze tweedaagse cursus: 

  • Laatste onderzoeken:

Onderzoekers hebben onlangs een aantal onderzoeken afgerond ten behoeve van de verbetering van mentoring. De meest recente bevindingen uit deze onderzoeken zullen worden toegelicht.

  • Elementen voor effectieve praktijkuitvoering

Efficiënt en veilig inzetten van mentoringprogramma's. Rhodes, auteur van een handleiding met deze richtlijnen, informeert de deelnemers over hoe men ervoor kan zorgen dat de uitvoering van programma's evidence-based is. Tijdens de cursus komen voorbeelden aan bod en gaan de deelnemers met elkaar in discussie over het bereik en de gevolgen van de verschillende programma's.

  • Evaluatie

Aan de hand van casestudies uit de EU en de VS, zal Rhodos ingaan op verschillende benaderingen van evaluatie en strategieën voor eenvoudige en effectieve beoordelingen. Verschillende voorbeelden van protocollen, vragenlijsten en evaluatieontwerpen worden tijdens de cursus besproken hoe deze effectief kunnen worden ingezet.

 

Meer informatie en registratie


 

 
Top