Evenementen

Verslag Conferentie Taal & Werk - eindconferentie project Erasmus+

Datum
07 juni 2017
Plaats
Rotterdam
Locatie
Dona Daria, Kenniscentrum Emancipatie
Aanvang
14.00 uur
Eind
17.00 uur
Presentatie WorKit: Werk- en taalkit voor migranten

Nieuwkomers, zoals vluchtelingen en gezins- en arbeidsmigranten in de EU worden vaak geconfronteerd met belemmeringen bij het zoeken naar een baan vanwege onvoldoende taalkennis, een laag opleidingsniveau, gebrek aan werkervaring, weinig kennis en ervaring met hoe je jezelf moet presenteren bij het solliciteren of hoe en waar je naar een baan kan zoeken.


Organisaties uit vijf EU-landen (Bulgarije, Italië, Nederland, Spanje en het Verenigd Koninkrijk) werken met WorKit op Europees niveau om nieuwkomers te ondersteunen bij hun arbeidsintegratie. Gezamenlijk hebben ze een WorKit werk- en taalkit ontwikkeld met diverse taalmodules, online materiaal, posters met informatie over situaties met betrekking tot werk en werkgelegenheid en een zinnenwaaier. Het product wordt gratis verstrekt aan mensen die de taal willen leren en instellingen die het in hun dagelijkse praktijk kunnen toepassen.
 
De belangstelling voor de conferentie was zeer groot. Met ruim 100 deelnemers was het maximum aantal bereikt. 30 inschrijvers moesten worden teleurgesteld.

Tijdens de conferentie zijn inhoudelijke presentaties gegeven door onder meer het Nationaal Agentschap Erasmus+ Onderwijs en Training, Gemeente Rotterdam en Vluchtelingen Werk Nederland. Er vond ook een paneldiscussie plaats over taalbarrières en de gevolgen daarvan. Tot slot deelden taaldocenten en migranten hun ervaringen uit de praktijk met het lesmateriaal. Het belang van goede begeleiding van immigranten kwam nadrukkelijk naar voren.


Programma
Klik hier voor het programma.

Locatie:
Dona Daria, Kenniscentrum Emancipatie
Gerard Scholtenstraat 129
3035 SJ Rotterdam
 

Informatie
Svetlana Rashkov (Pressure Line) e-mail: svetlana@pressureline.nl 
Carola Dogan (Dona Daria) e-mail: c.dogan@donadaria.nl

Projectwebsite
www.workit-project.eu

 
Top