Evenementen

VERSLAG | Study Visit ValidVol

Datum
21 juni 2017
Plaats
's-Hertogenbosch
Locatie
CINOP
Aanvang
Eind
Buitenlandse delegatie laat zich informeren over Nederlandse aanpak in vrijwilligersbeleid en -uitvoering.

De deelnemers, afkomstig uit Bulgarije, Roemenië, Spanje en Italië, zijn alle projectpartner in het Italiaanse KA2 Strategisch partnerschap 'ValidVol'. Het bezoek werd georganiseerd door Edos Foundation. Zij bezochten verschillende Nederlandse organisaties. Bekijk hier het programma.De focus van het bezoek lag op het verkrijgen van een beter beeld hoe vrijwilligersbeleid en -uitvoering beter vormgegeven kunnen worden. Op woensdag 21 juni jl. waren ze te gast bij CINOP. Peter van Deursen, medewerker van het NA Erasmus+ ontving de delegatie.


De grootste afvaardiging kwam uit Bulgarije, daar ontbreekt het nog aan vrijwilligersbeleid, dus voor hen was het bezoek zeer waardevol.

De groep startte het studiebezoek bij Duo in Groningen. Daar zijn de deelnemers geïnformeerd over de mogelijkheden van de Europass voor vrijwilligers en Open Badges. Het Noorderpoort College presenteerde hun aanpak van schooluitval.


In Den Bosch bezocht de groep Jong Actief. Een organisatie die is opgericht voor en door jongeren. Jong Actief richt zich op de ontwikkeling van vaardigheden en talenten van jongeren. Peter van Deursen ging dieper in op competenties, kwaliteiten en methoden om deze zichtbaar te maken en te documenteren.

 
Top