Evenementen

LOB-programma mbo - Skills the Finals

Datum
15 maart 2018
Plaats
Locatie
Regio Zwolle - Hengelo
Aanvang
Eind
16-18 maart 2018 | gratis LOB-programma en gratis busvervoer
Het LOB-programma (Loopbaanoriëntatie en -Begeleidingsprogramma) van Skills The Finals is er speciaal voor scholen die hun leerlingen en studenten kennis willen laten maken met allerlei beroepen. 
Bij dit gratis programma gaan de leerlingen en studenten gericht langs de beroepen, zien zij jonge vakmensen aan het werk en gaan zij aan de slag met opdrachten en activiteiten waardoor zij kennismaken met de beroepen. Ook ervaren de leerlingen en studenten de nationale kampioenschappen zelf tijdens interactieve doe-activiteiten en challenges. Als hulpmiddel krijgen de leerlingen en studenten een opdrachten- en routekaart. Docenten ontvangen deze samen met een docentenhandleiding voorafgaand, als voorbereiding op het bezoek aan Skills The Finals.

 

Waardevol LOB-programma voor mbo! Zien is geloven. Zeker voor jongeren die praktisch en visueel ingesteld zijn. Via uitdagende challenges op mbo-niveau kunnen mbo-studenten op een leuke én uitdagende manier de praktijk van beroepen oefenen en ervaren. Dat is één van de mogelijkheden bij het LOB-programma mbo op Skills The Finals in Zwolle en Hengelo.

Net zoals in de echte wereld wordt in de 69 (v)mbo-finales de praktijk en de (tijds)druk van een reële werkomgeving nagebootst. Zo ook bij de challenge-activiteiten voor de bezoekers. Hoe mooi is dat om te zien of zelf te doen? 

 

Gratis busvervoer

Mbo-scholen kunnen met hun klassen uit het tweede en derde jaar gratis Skills The Finals bezoeken en de kosten van het busvervoer worden bijna altijd voor 100%  vergoed. Tevens is er voor hen informatie over vakwedstrijden als ze bij een volgende editie willen gaan meedoen. Of ze kunnen hun school-, klasgenoten aanmoedigen die in de finales staan. Bekijk de voorwaarden.


LOB-programma mbo 

  • voorlichting over vakwedstrijden gegeven door oud-kandidaten en Skills-kampioenen; 
  • begeleide rondleiding langs finales met tekst en uitleg door mbo-studenten van Deltion College; 
  • eigen deelname aan uitdagende mbo-challenge-activiteiten; 
  • studiekeuze-informatie voor studenten die twijfelen over hun opleiding en die gegeven wordt door studiekeuzeadviseurs van het LOB expertisepunt vmbo-mbo en SBB; 
  • informatie over arbeidsmarktkansen en stagemogelijkheden gegeven door mensen van SBB; 
  • productdemonstraties van een aantal bedrijven en branches; 
  • bezoek aan het mbo-plein met demonstraties van mbo-scholen uit provincie Overijssel; 
  • een financiële tegemoetkoming in het busvervoer: maximaal 400 euro per bus, zolang de subsidie hiervoor aanwezig is. In praktijk betekent dit dat bezoekende scholen gratis of zo goed als gratis busvervoer hebben om dit grootste beroepenevenement te bezoeken. 

Voor wie?

PO-leerlingen, vmbo-leerlingen en mbo-studenten. -

Informatie en registratie

  

Skills The Finals

Hét evenement voor (v)mbo-vakwedstrijden. Tienduizenden leerlingen en studenten deden mee aan voorrondes, provinciale kampioenschappen (vmbo) en kwalificaties (mbo).

Duizend finalisten strijden 15 tot en met 17 maart 2018 in Overijssel om de titel van beste vakman/vakvrouw/vakteam.

Skills The Finals is het grootste beroepen-event in Nederland. Drie dagen nationale kampioenschappen; 59 Skills Heroes (mbo)finales en 10 Skills Talents (vmbo)finales in de IJsselhallen Zwolle en op leslocaties van mbo-scholen in regio Zwolle en in Hengelo.


 
Top