Evenementen

2018 Careers Agora Offering better careers guidance to students

Datum
30 januari 2018
Plaats
Monaco (FR)
Locatie
Rainier III Auditorium
Aanvang
Eind
Seminar LOB in Monaco (Frankrijk)
Ook in Monaco is loopbaanbegeleiding van jongeren een belangrijk thema. Op initiatief van het Departement van Onderwijs, Jeugd en Sport vond op 30 januari jl. in aanwezigheid van ministers van Binnenland, Volksgezondheid en Sociale Zaken het seminar plaats waar loopbaanbegeleiding centraal stond. 

Het departement wil leerlingen en studenten de best mogelijke hulp bieden bij het plannen van hun toekomstige loopbaan. Het departement heeft een dynamische benadering van ontmoetingen tussen studenten en professionals, gebaseerd op  innovaties.


Het seminar werd georganiseerd door Agora, een initiatief voor ondersteuning van jongeren die op zoek zijn naar stages, trainingen, seizoenswerk of hun eerste baan. Zij organiseren gedurende het jaar verschillende activiteiten in samenwerking met de afdeling Jeugdwerkgelegenheid van het arbeidsbureau.
Bijna 1.000 leerlingen, afkomstig uit het voortgezet onderwijs en studenten die binnen twee jaar hun opleiding afronden, waren hierbij aanwezig.  Zij kregen hier de kans om met belangrijke vertegenwoordigers uit de lokale economie te praten. 

Met workshops gericht op sectoren als Horeca, Bankwezen, Gezondheidszorg, werden de deelnemers in kleine groepen door loopbaanadviseurs geinformeerd over hun verdere studie- en carrieremogelijkheden.

Speciale aandacht ging uit naar loopbaanroutes in de bouw- en vastgoedsector, gericht op de behoeften vanuit deze sectoren en die echte carrierekansen bieden.
Voor de oudere studenten werd een carriere-ontdekkingsmiddag georganiseerd. Acht professionals presenteerde drie sectoren die goede perspectieven bieden voor de werkgelegenheid: Technologie, Jacht en Hospitality. 

 
Top