Evenementen

Workshop Fast-track Integration in European Regions

Datum
09 oktober 2018
Plaats
Brussel
Locatie
Building SQUARE - Brussels Convention Centre, Room 313
Aanvang
16.30 uur
Eind
18.00 uur
Arbeidsmarktintegratie van benadeelde groepen zoals vluchtelingen en asielzoekers
De FIER-projectworkshop "Fast-track Integration in European Regions" vindt plaats in het kader van de Europese Week van regio's en steden.

De Europese Week van regio's en steden (8 t/m 11 oktober 2018) is een jaarlijks, vier dagen durend evenement in Brussel waarop ambtenaren van regionale en lokale overheden samen met deskundigen en academici goede praktijken en knowhow uitwisselen op het gebied van regionale en stedelijke ontwikkeling. Het is tevens een erkend platform voor politieke communicatie over de ontwikkeling van het EU-cohesiebeleid, en een plaats om de besluitvormers ervan bewust te maken dat de regio's en steden moeten worden betrokken bij het Europees beleidsvormingsproces. De Europese Week van regio's en steden is het grootste Europese publieke evenement in zijn soort.

Inmiddels zijn er al meer dan 150 sessies gepland. Bekijk hier het complete programma.

Het project FIER is gericht op het ontwikkelen van instrumenten en strategieën voor een snelle arbeidsmarktintegratie van benadeelde groepen zoals  vluchtelingen en asielzoekers.

Projectdoelen zijn het ontwikkelen van:
  • kwalitatieve competentiebeoordelingsstrategieën;
  • trainingscurricula;
  • initiatieven voor zelfontwikkeling;
  • een concept voor het leren van taal op de werkplek om een snelle en succesvolle integratie in Europa te bereiken, waarbij de regio als het belangrijkste referentiekader wordt beschouwd.

Tijdens het evenement komen verschillende projectpartners aan het woord en worden praktijkvoorbeelden en succesverhalen via videoverbindingen met Zweden en Turkije gedeeld. De deelnemers krijgen een actieve rol in de workshop om de de dialoog te bevorderen en de impact van het project vergroten.

Meer informatie en registratie
 
Top