Evenementen

CareersNet meeting juni 2018

Datum
07 juni 2018
Plaats
Griekenland
Locatie
Thessaloniki
Aanvang
Eind
Europese experts loopbaanontwikkeling en -begeleiding


 
Het Cedefop-netwerk CareersNet is in 2017 opgericht om vergelijkbare en betrouwbare informatie op Europese schaal te verzamelen op het gebied van levenslange begeleiding en loopbaanontwikkeling. De verzamelde informatie en analyse is gericht op het identificeren van hiaten en oplossingen. Met de beschrijving van beleidsontwikkelingen en instrumenten wil het netwerk de kwaliteit van lifelong guidance en loopbaanontwikkeling bevorderen.
Het netwerk is samengesteld met nationale experts van de Europese landen op het terrein van ‘Lifelong guidance and career development‘.Op 7 en 8 juni 2018 kwam het netwerk bijeen in Thessaloniki. Ruim 40 deelnemers, waaronder de nationale experts en Europese experts op het gebied van beleid inzake lifelong guidance waren aanwezig.

Tijdens de eerste dag stonden de methodologie en de strategie centraal. Op de tweede dag stonden thematische workshops op de agenda. Deze workshops waren gericht op effectieve ondersteuning van loopbaanontwikkeling in de Europese lidstaten.

Besproken thema's 
  • prioriteiten van het CareerNet netwerk;
  • opbouw kennis loopbaanbegeleidingssystemen;
  • evaluatie van nationale loopbaanbegeleidingssystemen;
  • koppeling systeemontwikkeling aan natioale en Europese beleidsprioriteiten;
  • loopbaanbegeleiding in de context van leren, bedrijven en communities. 

Vanuit Nederland nam Thea van den Boom, als nationale expert (tevens coördinerend beleidsmedewerker bij directie mbo/OCW), deel aan dit netwerk.

Verslag

Presentaties

 
Top