Evenementen

De toekomst van het Europese beroepsonderwijs en -opleiding (VET)

Datum
13 december 2018
Plaats
Locatie
Aanvang
Eind

De toekomst van beroepsonderwijs en -opleiding (VET) was het thema van het 6de seminar van Brussel met het roterende EU-voorzitterschap op 13 december 2018. Het seminar trok het meer dan 70 deelnemers uit een breed scala van Brusselse organisaties. 


De voorzitter van de Onderwijscommissie van het Oostenrijkse voorzitterschap Franziska Staber en Cedefop's afdelingshoofd voor beroepsonderwijs en -opleidingsstelsels en -instellingen Loukas Zahilas verwelkomden de deelnemers.


Afgaande op een presentatie van Cedefop's analyse van Europese ontwikkelingen op het gebied van beroepsonderwijs en -opleiding sinds 1995, werden een reeks scenario's voor 2035 gepresenteerd. Vertegenwoordigers van Oostenrijk en Denemarken gaven commentaar op deze scenario's, die ontwikkeld zijn in de context van het vlaggenschip van het Cedefop-onderzoek.

Over het algemeen wordt verwacht dat deze scenario's een significante toegevoegde waarde zullen bieden. Ze werden dan ook door de deelnemers zeer verwelkomd.


Dana Bachmann, Europese Commissie, onderstreepte in haar slotverklaring hoe de onderzoeksresultaten kunnen worden gebruikt ter ondersteuning van toekomstige Europese samenwerking op het gebied van beroepsonderwijs en -opleiding.

Terugblik conferentie
 
Top