Evenementen

Terugblik | Open Badges Nederland Conferentie

Datum
14 maart 2019
Plaats
Breda
Locatie
De Teruggave, Gasthuisvelden 11
Aanvang
10.00 uur
Eind
16.00 uur
‘De nieuwe weg naar werk en leren’

Open badges, visueel, digitaal en betrouwbaar bewijs van een verworven vaardigheden of competenties, krijgen in rap tempo voet aan de grond in Nederland. Op dit moment zijn er veel initiatieven gaande, zowel binnen het formele als het niet-formele onderwijs. Open Badges Nederland wil de toegankelijkheid en de waarde van open badges bevorderen, voor de erkenning van leven lang ontwikkelen en als versneller van sociale innovatie en organiseerde hiervoor het seminar dat plaatsvond op 14 maart 2019.


De deelnemers maakten kennis over de inzetbaarheid van Open Badges en de relevantie voor individuen, communities en de maatschappij in zijn geheel. Er is veel gedeeld over hoe Open Badges de nieuwe weg naar werk en leren mogelijk kan maken. Maar ook vragen zoals: Hoe sla je de brug tussen formeel en informeel leren? Hoe geef je waardering en waarde aan deze vormen van leren en ontwikkelen? passeerden deze dag de revue.

Er is steeds meer vraag naar flexibilisering van het onderwijs, maar ook naar een betere match tussen onderwijs en bedrijfsleven. Open Badges kunnen hieraan bijdragen.


Presentaties


Meer informatie over de conferentie

 
Top