Evenementen

Webinar Begeleidingscurriculum in Bulgarije

Datum
25 juni 2019
Plaats
Locatie
Aanvang
15.00 uur
Eind
16.00 uur
Wat maakt het Bulgaarse nationale schoolloopbaanbegeleidingscurriculum tot een succes?

Tijdens onze verkenning van het LOB-beleid en professionalisering in verschillende Europese landen, bleek de situatie in Bulgarije zeer inspirerend. Euroguidance Nederland wil deze voorbeelden graag voor het voetlicht brengen. Tijdens het webinar gaan we in op het Bulgaarse beleid en professionalisering op het gebied van loopbaanbegeleiding. 

Bulgarije is een interessant en inspirerend voorbeeld van een goed werkend LOB-curriculum. Het LOB-curriculum in Bulgarije is ontwikkeld voor basis- en middelbaar onderwijs en omhelst ook specifieke richtlijnen voor risicogroepen ter voorkoming van vroegtijdig schoolverlaten en voor leerlingen met een beperking.

Het LOB-curriculum is in Bulgarije geoptimaliseerd tot een beknopte, interactieve omgeving waar elke mentor voor verschillende LOB-thema’s de werkvormen, het materiaal en de bronnen per muisklik oproept en toepast in de klas. Ben je ook benieuwd naar de zeer positieve uitkomsten van de pilot onder 8.000 leerlingen van 42 scholen, verdeeld over het land?  

 

Gastspreker
Nevena Rakovska is gastspreker. Zij is projectleider bij de Business Foundation for Education in Bulgarije. Zij zal de details over het nationale schoolloopbaanbegeleidingscurriculum presenteren en de vragen hierover beantwoorden. We gaan in op de ins en outs van de aanpak hierbij.

Inspiratie
Euroguidance Nederland hoopt je met het webinar inspiratie te geven om nieuwe stappen te zetten ter versterking van LOB en leven lang ontwikkelen.

Registratie
Je kunt je hier registreren. Deelname is gratis.
 
Top