Evenementen

Webinar Insights into the success of the Bulgarian national CEG curriculum

Datum
25 juni 2019
Plaats
Locatie
Aanvang
15.00 uur
Eind
16.00 uur
Wat maakt het Bulgaarse nationale schoolloopbaanbegeleidingscurriculum tot een succes?
Euroguidance Nederland deed in 2019 onderzoek naar LOB-beleid en professionalisering in verschillende Europese landen. Met dit webinar brengt Euroguidance Nederland het inspirerende Bulgaarse nationale schoolloopbaanbegeleidingscurriculum voor het voetlicht.


Euroguidance Nederland gaat in op het Bulgaarse beleid en professionalisering op het gebied van loopbaanbegeleiding. Het goedwerkende LOB-curriculum in Bulgarije is ontwikkeld voor basis- en middelbaar onderwijs en omhelst ook specifieke richtlijnen voor risicogroepen ter voorkoming van vroegtijdig schoolverlaten en voor leerlingen met een beperking.


Het LOB-curriculum is in Bulgarije geoptimaliseerd tot een beknopte, interactieve omgeving waar elke mentor voor verschillende LOB-thema’s de werkvormen, het materiaal en de bronnen per muisklik oproept en toepast in de klas. Ben je ook benieuwd naar de zeer positieve uitkomsten van de pilot onder 8.000 leerlingen van 42 scholen, verdeeld over het land?  

Gastspreker
Nevena Rakovska, projectleider bij de Business Foundation for Education in Bulgarije, is gastspreker. Zij presenteert de details over het nationale schoolloopbaanbegeleidings-curriculum en beantwoordt de hierover gestelde vragen van de deelnemers. Verder wordt tijdens het webinar ingegaan op de ins en outs van de aanpak hierbij.

Terugkijken
Meer weten over het Bulgaarse LOB-curriculum? Bekijk het webinar hier terug.

Presentaties


Inspiratie
Euroguidance Nederland hoopt je met het webinar inspiratie te geven om nieuwe stappen te zetten ter versterking van LOB en leven lang ontwikkelen.

 
Top