Evenementen

Terugblik | Study visit Guidance in the Bordering Region of Oresund | 11-13 juni 2019

Datum
14 juni 2019
Plaats
Kopenhagen en Malmö
Locatie
Aanvang
11 juni 2019
Eind
13 juni 2019
kenmerkende en opvallende LOB-aanpak


Guidance en e-guidance

Twaalf Euroguidancevertegenwoordigers uit zeven landen namen deel aan het studiebezoek. De deelnemers uit Italië, België, Nederland, Montenegro, Finland en Luxemburg werden geïnformeerd over de Deense en Zweedse begeleidingssystemen. Daarnaast stonden de good practices uit eigen land en de taken, doelgroepen en LOB-aanpak van de Euroguidancecentra centraal. Deze informatie is vervat in een compendium.

Matthieu Mes nam namens Euroguidance deel en maakte een verslag. Hierbij zoomt hij in op zaken die tijdens het bezoek als kenmerkend of bijzonder naar voren kwamen.

Werkbezoeken

De deelnemers bezochten de universiteit, het gemeentelijk begeleidingscentra en een arbeidsbureau van Malmö. Ze gingen er in gesprek met verschillende loopbaanadviseurs over hun aanpak en ervaringen. In Kopenhagen bezochten ze een Jeugdbegeleidingscentrum waar 12-25 jarige jongeren worden begeleid bij studie- en loopbaankeuzes. Tijdens het bezoek aan het regionale guidance werden ze geïnformeerd over het begeleiden van jongeren bij studiekeuze in het hoger onderwijs.

 

Meer informatie

Voor meer informatie over deze bijeenkomst kunt u contact opnemen met Matthieu Mes via mmes@cinop.nl

 

 
Top