Nieuws

European Vocational Skills Week 2020

06 november 2020
Doe je mee?


De European Vocational Skills Week 2020
wordt dit jaar tussen 9 en 13 november als online event georganiseerd. Na vijf edities is de Skills Week uitgegroeid tot een uitwisselingsplatform voor iedereen die bij het middelbaar beroepsonderwijs betrokken is. In Europa en daarbuiten. Doe je ook mee?

Tijdens dit event, georganiseerd door de European Commissie, laten plaatselijke, regionale en landelijke organisaties mooie voorbeelden zien van wat middelbaar beroepsonderwijs te bieden heeft.

Hoe kun je meedoen? Meld je (online) activiteiten en maak gebruik van de toolkit
Organiseer je evenementen of activiteiten in of rond deze week om het middelbaar beroepsonderwijs(Vocational Education and Training; VET) te promoten? We horen het graag! Als je ze registreert via de stap-voor-stap gids, kunnen wij ze laten zien op sociale media en in nieuwsbrieven en video’s van de Europese Skills Week. Door de registratie word je bovendien officieel partner van de European Vocational Skills Week 2020 en ontvang je promotiemateriaal waarmee je meer bekendheid aan je evenementen of activiteiten kunt geven.

Dit jaar zijn we met name benieuwd naar de digitale activiteiten die je organiseert voor het promoten van het middelbaar beroepsonderwijs. Bijvoorbeeld webinars, digitale perspromoties, online studie- en beroepskeuze activiteiten, andere online bijeenkomsten en activiteiten op Facebook Live of Instagram Live.

Hier vind je een Communicatie Toolkit vol praktische tips voor organisatoren van bijeenkomsten en activiteiten. Je kunt ze gebruiken om de Skills Week bij stakeholders en het publiek meer bekendheid te geven.

Deel je verhaal
Je kunt mbo-studenten aanmoedigen om hun succesverhalen over het middelbaar beroepsonderwijs te delen ter inspiratie van toekomstige mbo-studenten in heel Europa. Op de website van de Europese Vocational Skills Week is daarvoor een speciale rubriek. En laat jezelf en je studenten inspireren; lees de verhalen van oud-studenten over hoe het beroepsonderwijs hun leven en hun community heeft beïnvloed.

Stem mee voor de Excellence Awards
De Excellence Awards bieden een geweldige kans om bijzondere prestaties in het middelbaar beroepsonderwijs onder de aandacht te brengen. De Awards beloont mensen, organisaties en bijzondere projecten voor hun bijzondere inspanningen voor het middelbaar beroepsonderwijs. Stemmen kan vanaf10 oktoberop de website van de European Vocational Skills Week. Steun je favoriete genomineerden!

Praat mee
Via#EUVocationalSkills en #DiscoverYourTalentkun je online meepraten over allerlei onderwerpen. En volg ons op Facebook en Twitter.

En met een abonnement op de newsletter van de Europese Vocational Skills Week blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de Skills Week en in het Europese middelbaar beroepsonderwijs in het algemeen.

Meer weten?
Anneke Westerhuis is door de Europese Commissie benoemd als ‘National Contact Point’ voor Nederland: “Ik nodig iedereen die het beroepsonderwijs een warm hart toedraagt graag uit om mee te doen aan (een van) de activiteiten. Door mijn betrokkenheid bij ECBO en internationale activiteiten rond het beroepsonderwijs weet ik dat we trots mogen zijn op ons mbo en daar mooie voorbeelden van kunnen laten zien! “
 
Top